Kipili er fyldt med myg og søde børn

Den store vandmængde udnyttes til rismarker her i regntiden

Efter godt 2 ugers kolde og våde dage på Peter’s House i Sumbawanga, ankom Sirid og jeg i sidste uge til lune Kipili. Her er det altid varmt, også selvom store regnbyger skyller ned et par gange om ugen. Vi havde en fantastisk tur herhen, hvor vi ikke var i tvivl om, at Gud havde holdt hånden over os, så vi mødte de rigtige mennesker – både i bussen, på immigrationskontoret i en anden landsby og på vores tur på motorcykler det sidste stykke. I Kipili var medarbejderne meget imødekommende og super venlige, så det var dejligt at komme hertil, og så bliver man aldrig træt af udsigten.

Lake Tanganyika

Mama Pepe - vores dejlige mama

Vi startede godt ud med at glemme forskellen på betydningen af klokkeslættet, hvor kl. 2 f.eks. betyder kl. 8. Så selvom vi har været i Tanzania i fem måneder, er det ikke alt, der er lige let at huske i hvert øjeblik – men det kom der et godt grin ud af.. Til gengæld er det bare dejligt, at det er lettere at falde til i en ny hverdag med nye omgivelser og andre medarbejdere her i Kipili, da vi allerede kan begå os vha. swahili.

En helt almindelig gade i Kipili

Vi er ikke blevet træt af ris og bønner endnu ;-)

Dagen efter vi ankom, var vi allerede med som volontører i førskolen, der kaldes Cheke Chea hernede. Vi var lige ved at smutte igen efter noget ventetid med børnene, men læreren Happy nåede lige at komme, inden vi var gået helt hjem. Vi blev også taget godt imod her, og faldt hurtigt ind i de nye rutiner, da vi havde hørt en del fra de tidligere volontører. I Cheke Chea’en er der pt. ca. 20 friske børn i alderen 4-7 år.

På afrikansk manér gjorde vi et klasselokale klar til undervisning

Læreren Happy i sit rette element i Cheke Chea

En typisk formiddag i Cheke Chea starter kl. 8.30, hvor Happy interesseret fanger alle børnene til en bibelhistorie og børnesange. Det er virkelig inspirerende at se, hvordan Happy har evnen til at få alle børnene til at rette deres opmærksomhed i denne stund, da de ellers let bliver ukoncentrerede. Herefter børster børnene tænder efterfulgt af en omgang frikvarter, hvor der bare er kamp om gyngerne.

I et øjeblik er der fuld koncentration med tandbørstning

... og det kan gøres meget grundigt!

Det gælder om at komme først til gyngerne!

Efter frikvarter bliver børnene delt op i de små og store, hvor Sirid og jeg underviser det ene hold og Happy det andet. Vi har prøvet at undervise begge hold, og det er tydeligt at mærke, at de yngste først lige er startet i skole. De skal hermed først lære, hvordan det er at gå i skole, og det sætter lige vores tålmodighed lidt prøve. F.eks. når én lige skal ud og tisse, hvorefter flere følger med, en anden begynder at løbe rundt, og en tredje synes det er meget mere interessant at spidse blyanten frem for at skrive. Det er hermed gået op for os, hvorfor Happy gør brug af mange forskellige sange med fagter i løbet af dagen, da det er med til at holde deres fokus.

Der bliver ikke sparet på fagterne i undervisningen

Der klatres på livet løs i fuld solskin
Formiddagene her i Kipili går hermed med at være i Cheke Chea, og 3 eftermiddage om ugen underviser vi læreren, Happy, i engelsk. Hun er virkelig motiveret for at lære engelsk, og hun er også super hurtig til at lære. Herudover læser vi hver eftermiddag små engelske bibelhistorier med vores dagvagt, John, der er overraskende god til engelsk ift. hans jævnaldrende her i Tanzania. Det er så hyggeligt at sludre lidt med John om eftermiddagen, der har lange arbejdsdage 6 dage om ugen.

Vores dagvagt John

I fritiden laver vi lidt forskellige ting, hvor vi bl.a. har været nede og få kokosnødder af en lokal ven, været på Lodge for at bade lidt uden for byen, gået tur, slappet af, læst bøger til den gode udsigt og i weekenden havde vi besøg af de nye volontører i Sumbawanga. Det var en super hyggelig weekend sammen med vores nye medvolontører. Stort set hver aften spiser vi løg-og-tomat-madder-med-mayo, hvilket faktisk er overraskende lækkert her i Kipili. Herudover er myg også en del af hverdagen pga. varmen og den høje luftfugtighed, men alle de andre gode ting opvejer heldigvis de kløende myggestik.

Vi nyder at være i Kipili

De fleste huse er som disse i Kipili

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

KARIBU Tanzania

Next stop: Peter's House, Sumbawanga, Tanzania