En farverig hverdag

Som nævnt tidligere er dagene hernede fyldt med en masse uforudsigelige hændelser. I dette blogoplæg vil der derfor være en masse billeder, der illustrerer de mange forskellige hverdagsglimt fra en farverig hverdag.


I en uge havde vi regn i store regnskyl, der forårsagede hyppigere strømsvigt, end hvad vi ellers har oplevet. Alle tanzaniere søger hurtigt i ly for regn, og det kontinuerlige liv i gadebilledet forsvinder hermed.

Her ses den nye pige Eva i færd med at spise sin morgenmad
En morgen stod jeg tidlig op (dvs. kl. 6.30), fordi jeg havde syet Joseph Mkubwas bukser til skole, som han skulle nå at have inden skole. Jeg fik smagt deres morgenmad, uji, hvilket består af ugali-mel med masser af sukker. Det var super hyggeligt, og meget hjemligt at se medarbejder Bibi (betyder bedstemor) lave morgenmad i sin natkjole.


I volontørhuset har vi lavet et stamtræ med alle børnene på Peter’s House, hvilket børnene også er meget begejstrede for.


En af lørdags-aktiviteterne bestod i at lave snobrød med børnene, der bagte mere eller mindre sorte brød. En af de ældste børn, Peter, var meget behjælpelig med at tænde bålet.



Samuel med kone og børn i en fyldt kirkesal
Vi var alle inviteret til fest hos vores praktiske medarbejder Samuel, der holdt fest, fordi han har udgivet en CD. Der var fyldt med dans og sang, og det var helt specielt at se Samuel fra en helt ny side.

På vejen hjem fra Samuel sad vi godt 30 personer i en lille minibus. Man kan, hvis man vil :-)

Mango-sæsonen er startet, og det betyder billige mangoer. De billigste vi har fundet indtil videre koster 200 shilling, hvilket svarer til ca. 60 øre.

Levende kyllinger indespærret i et lille bur på en cykel inde i byen. Det var nok ikke helt gået i Danmark..

Nogle af pigerne har også en høne inde på værelset, da den er ved at ruge på sine æg. Jamen, hvorfor ikke?


Vi fik besøg af danskere, som rejste afsted med Fremtid og Håb. De lavede bøf med bløde løg og kartofler til os, og vi havde en hyggelig aften med bl.a. dansk fællessang. Fantastisk at kunne mødes på tværs af organisationer, der brænder for Tanzania og at dele Guds ord.


Der gøres klar til at gadedrengene kan få mad.
Vi er begyndt at hjælpe Mama Simon hver mandag og torsdag ved at tage del i gadebørnsprojektet nede i byen. De får mad, vasket tøj, går i bad og hygger sig med at spille spil og fodbold. De er bare så taknemmelige, og det giver dem et afbræk fra en ellers hård hverdag.

Et par glade gadedrenge, der nyder at være i trygge rammer

LEGO er altid et kæmpe hit på Peter's House

Josepf Mkubwa og Deo i fuld gang med at lave fiskenet, hvilket også er et kæmpe hit på PH pt.

Staff er super koncentrerede i engelskundervisningen. Det går stille og roligt fremad, yes!

På vej mod en øde ø med fantastiske, hjælpsomme, lokale folk fra Kipili
I weekenden var vi i Kipili, hvor vi sammen med de andre volontører og 3 afrikanere tog ud på en øde ø. Vi (læs: afrikanerne) slagtede høns, lavede snobrød, sov i telte, fik en dukkert og hyggede os helt vildt.


Hele flokken på øen. Næste gang jeg tager ud på en øde ø, så tager jeg helt sikkert afrikanere med!

Dette syn er ikke usædvanligt på disse kanter. De tanzanianske kvinder er for seje!

Hver dag bliver jeg forundret over alle de mærkelige ting, der kan ske her. ”Shida” og ”hamna shida” er en hyppigt brugte vendinger, som betyder hhv. ”problem” og ”intet problem”. Vi lærer at holde humøret højt, selvom hverdagens udfordringer ikke altid lægger op til det. Jeg er glad for, at vi volontører i fællesskab er gode til at hjælpe hinanden i både små som store udfordringer i løbet af dagen. Jeg er taknemmelig over at få lov til at opleve så meget! 

Asante sana kwa Mungu!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Next stop: Peter's House, Sumbawanga, Tanzania

Kipili er fyldt med myg og søde børn

KARIBU Tanzania