Smuk natur og hjælpsomme mennesker omkring os

Vi er ved at finde os til rette i en uforudsigelig hverdag, hvilket indebærer både små og større problemer, der skal løses, og forskellige besøgende folk, der lige aflægger et besøg. Vi har f.eks. haft udfordringer med at lære mama’erne med at koge ris vha. gas, da det skulle være billigere end at bruge kul. Kristina og jeg fik i første gang nærmest omdannet den store mængde ris til ugali, ups.. Efterfølgende gang fik vi volontører dog kogt risene ordentligt, men herefter dukkede næste udfordring op ift. at gassen lækkede og blev tømt for hurtigt. Nogle gange føles det som at gå et skridt frem og to skridt tilbage, men pt. fungerer både gas og ris-kogning helt fint. Yes!

Mama'erne sorterer de dårlige bønner fra

Vi får jævnligt besøg af Niva og hans fætter Homfrey, der gerne kommer og spiser med eller bare kommer og hygger. De er nogle dejlige mennesker, der altid er i godt humør og spreder god stemning. Sichilima, en mand fra kirken, inviterede os også på besøg til et lækkert måltid mad i sit hjem. En anden dejlig og hjælpsom kvinde er Mama Matthias, der har syet en masse tøj til os, og som vi dermed jævnligt besøger. De lokale er virkelig imødekommende og hjælpsomme på hver sin måde, og de har stadigvæk aldrig for travlt til en lille sludder.

Mama Matthias syr tøj

Vi er på vej til Sichilima og får hjælp af nogle lokale til at bære vores ting

Som europæer glemmer man dog nogle gange at hilse hver gang, og det var nogle af snedkerdrengene, som jeg underviser, ikke bleg for at nævne for mig. Man kan let komme til at fornærme nogen, uden at man selv lige er klar over det. Det er ikke altid lige let at vide, om man er høflig eller uhøflig. Jeg er glad for, at de er vant til at omgås danskere, og derfor er forstående over for vores mangel på hilsner.

Kara-kana-drengene er i fuld gang

I sidste uge havde vi et møde med alle snedkerdrengene (kara-kana) og deres snedkerlærere omkring deres undervisning. Det var et super godt og konstruktivt møde, hvor vi fik givet udtryk for vores frustration over deres manglende fremmøde (hvilket også nogle gange skyldes lærerne). Det var også fedt at mærke deres engagement for at lære noget, da de ønskede, at vi skulle snakke mere engelsk med dem både i timerne og i fritiden.

I værkstedet hænger ovenstående skilt.

I samarbejde med lederen John er vi også begyndt at have lidt mindre undervisning på skemaet og i stedet bruge tiden til at hjælpe børnene med at lave lektier. Især børnene i 4. og 6. klasse har mange lektier for, da de også har mange tests i skolen. Jeg har især hjulpet en meget stille dreng, Hamis, meget med matematik, og det giver bare så god mening at hjælpe på denne måde, da vi hermed har mere fokus på det enkelte barn. Vi hjælper også med at rense sår og sy hullerne i deres tøj. Om formiddagen er vi begyndt at bruge tid på at male, da børnene alligevel er i skole. I børnenes fritid har vi både lavet ansigtsmaling, tegnet med kridt, og spillet en masse bold. Det er bare så hyggeligt at være sammen med børnene, og disse aktiviteter tiltrækker virkelig mange børn udefra. Peter’s House er et godt sted at være!

Glidebane var en kæmpe succes!

Vi malede blomster, flag og elefanter i stor stil

Ikke en tur til Afrika uden at komme på SAFARI! I en forlænget weekend tog vi på safari sammen med pigerne fra Kipili, hvor en lokal driver kørte os rundt i Katavi-området. Vi kørte i mange timer for at se dyrene, og sikke et privilegium at opleve dyrene på helt tæt hånd og se dem i deres naturlige omgivelser. Det var en fantastisk oplevelse sammen med mine medvolontører. Flotte dyr og en smuk natur. Vi fik virkelig øjnene op for, hvor unik Guds skaberværk er. Hermed også en masse billeder af de forskellige dyr: 


En "pumba"-familie på tur med 1-uge-gamle unger

Der var mange store som små elefanter

Vi så helt vildt mange flodheste lægge side om side i de få vandhuller rundt omkring.
En krokodille lå også og dasede i solen

Disse smukke dyr har meget høje og elegante spring i fuld fart

Vi var så heldige at se to hunløver!
Den ene lagde sig et genialt sted til et godt billede! Tak for det :-) 

En masse fugle af forskellig art

En stor flok bøfler på afstand

En smuk giraf helt tæt på

I forlængelse af vores safari-tur tog vi også et smut forbi Kipili. Om søndagen var vi i kirke, hvor billederne viser den afrikanske mentalitet i en nøddeskal ift. at komme til det præcise tidspunkt.

Kl. 10.00, hvor det kun var os volontører, der sad i kirken (bag kameraet)

Ca. en halv time senere, hvor den lille kirke var fyldt med børn og voksne, og gudstjenesten i fuld gang

I søndags brugte vi eftermiddagen på at vandre op ad et mindre bjerg, der ligger ca. 4-5 km væk fra Peter’s House. Det var en varm og hyggelig tur i et dejligt fællesskab. Generelt er landskabet meget tørt, men på turen stødte vi på en frodig køkkenhave og kiggede man godt efter, gemte der sig farverige blomster midt i det halvtøre landskab. Naturen indeholder virkelig mange små skønheder.

Billeder af bjerg og fine blomster. 

På vej mod bjerget i det tørre landskab

Nedenfor ses enkelte af de små og detaljerede planter fra turen



En lille hyggelig hytte midt i et øde område på vejen
Udsigten fra toppen


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Next stop: Peter's House, Sumbawanga, Tanzania

Kipili er fyldt med myg og søde børn

KARIBU Tanzania